Sådan bliver du godt kørende ovenpå den kolde vinter

Vinteren har mange fordele, og vi kan alle sammen nyde julefreden og familiehygge. Men det kan være en hård periode for din bil, og det kan betyde ekstra slid på motor og undervogn. Her kan du heldigvis se mere om, hvordan du får din bil til at blive ordentlig køreklar efter vinterens kolde vejr.

Vi giver dig samtidig nogle gode tips til, hvordan du nemt og billigt kan være sikker på vejene hele året rundt. For selvom du allerede har en bilforsikring og måske et abonnement til vejhjælp, kan det ofte gøres langt billigere. Læs med, bliv køreklar, og spar penge på din bil i det nye år.

Spar, hvor du kan

Vi starter med de gode tips til, hvordan du kan spare lidt ekstra i det nye år og få råd til mere af det, du går og drømmer om. Alle bilejere er forpligtede til at have en bilforsikring. Dette er lovpligtigt, og det er både din og medbilisternes sikkerhed på vejene. Bilforsikringer rummer de lovmæssige krav og sommetider også en række andre ting, der kommer dig til gode som bilejer. Find en god og billig bilforsikring hos Billigste Forsikringer.

Har du haft den samme bilforsikring i en årrække, kan det godt betale sig at foretage et forsikringstjek. Dette tjek giver dig mulighed for nemt og hurtigt at få et overblik over, hvad andre forsikringsselskaber kan tilbyde dig. I takt med en hård konkurrence på forsikringsmarkedet kan du i langt de fleste tilfælde få en billigere forsikring i dag. Mange steder vil der også være vejhjælp i Danmark eller Europa inkluderet. Denne mulighed sikrer dig på vejen, hvis uheldet skulle være ude.

Få lavet et tjek hos dit værksted

Efter vinterens kulde og hårde underlag kan bilen trænge til at blive tjekket godt igennem. Selvom det kræves, at du skal til service hvert andet år, kan det godt betale sig at få foretaget et hurtigt tjek i løbet af foråret. Her kan du få bilen tjekket igennem på de steder, hvor vintervejret ofte sætter sine spor. Dette kan du kombinere med at få skiftet dine vinterdæk til sommerdæk igen.

Det er vigtigt, at din mekaniker tjekker, om din bil har brug for rustbeskyttelse efter vinteren. Generelt er dette en god investering, der nytter noget hele året rundt. Grundet fugtigt vejr vil det nemlig komme til at gå ud over din bil, hvis du ikke sørger for at give den beskyttelse.

Pas godt på din bil i de kolde måneder

Du kan også selv gøre forskellige ting for at passe godt på din bil i det kolde vejr. Først og fremmest bør du altid smøre dine låse og gummilister. Vinterens frostvejr kan forårsage, at disse fastfryser, så du ikke kan bruge bilen disse dage eller skal stå og bruge tid på at få dem op. Samtidig skal du have et øje på batteriets ydeevne. Kulden påvirker batteriet, og det gælder både for nye og gamle biler.

Vejsalt er også noget, der sætter sig på din bil. I takt med koldere vejr vil vejene være fyldt med vejsalt, og dette slider på bilen, hvis du ikke er opmærksom. Salten kan forårsage rustskader, men ved at vaske bilen jævnligt kan du undgå dette. I dette tilfælde kommer rustbeskyttelsen igen ind i billedet, og du kan også vælge at få dette gjort inden vinteren.

Pak bilen til det rigtige

Det er ikke kun bilen, du skal passe på i vinterperioden. Du bør samtidig sørge for at have pakket bilen rigtigt, hvis du kommer til at sidde fast eller køre i grøften i det kolde vejr. Sørg for, at du altid har en sneskovl, en lommelygte, en gulvmåtte til at give ekstra vejgreb og nogle tæpper med i bilen. På den måde er du godt sikret, hvis noget skulle ske.