Kan man selv montere et anhængertræk?

Mange biler har allerede et anhængertræk, når du køber dem, men der vil være nogle biler, som ikke har et. Vi vil komme med en lille guide til, hvordan et anhængertræk fungerer, og hvordan du bedst selv kan montere det. Det lyder nemlig ikke så kompliceret at montere et anhængertræk, men det er alligevel en svær proces, hvorfor vi også anbefaler at få en mekaniker til at gøre det for dig, hvis du ikke er helt tryg ved sagen.

Montering af anhængertræk

Hvis du selv vil montere anhængertrækket, er der nogle vigtige detaljer, som du skal have helt styr på, inden du begynder. Det er vigtigt, at du laver et præcist stykke arbejde og ikke mindst et holdbart stykke arbejde. Et anhængertræk skal kunne trække mange kilo i samarbejde med bilen, men det er også anhængertrækket, der sørger for, at både trækket og bilen forbliver sammen. Anhængertrækket er derfor under et højt pres, hvorfor det er vigtigt, at det bliver lavet ordentligt, så du ikke mister din last under kørslen.

Det er vigtigt, at du har ordentlig adgang til bilens underside, hvorfor det anbefales, at du har en donkraft, som kan løfte bilen lidt op i højde. Når du har fået bilen op i højde, kan du samle anhængertrækket. Det er vigtigt, at det bliver gjort helt præcist, derefter kan du bore huller til anhængertrækket under bilen.

Anhængertræk montering ved mekanikeren

Når du vælger at gøre arbejdet selv, skal du alligevel et smut forbi mekanikeren, som skal syne og registrere bilen. Det vil sige, at mekanikeren skal godkende dit arbejde. Hvis han eller hun ikke godkender det, kan du vælge at gøre det om eller lade mekanikeren gøre det. Dette er også grunden til, at mange vælger at lade mekanikeren gøre det i første omgang – da tid er penge. Mekanikeren bruger væsentligt mindre tid på anhængertræk montering, end du vil bruge.

Hvis du lader mekanikeren gøre arbejdet for dig, er du også sikker på, at det bliver lavet lige efter bogen, hvor du får et holdbart resultat, så du kan smide din campingvogn om på anhængertrækket og suse på ferie.

Prisen for montering af anhængertræk varierer meget, da det typisk vil afhænge af bilens mærke, størrelse, og hvilket anhængertræk den skal have på. Du vil kunne få forskellige tilbud hos forskellige værksteder, hvor du vil kunne sammenligne priserne.

Hvad skal du bruge en ”jydekrog” til?

Tidligere hed et anhængertræk en jydekrog, da alle jyder skulle have et anhængertræk til deres trailer. Men i dag er det gået op for de fleste danskere, at det er super smart og funktionelt at få monteret et anhængertræk. Med et anhængertræk har du mulighed for at holde vedligeholdelsen indvendigt i bilen til det minimale, da der ikke kommer barnevogne, cykler, ting til lossepladsen og meget andet ind i bilen. Det kan sættes fast udenpå med sikkerhed, fordi anhængertrækket er sat ordentligt på.

Derudover er det smart, hvis I har investeret i en campingvogn, da et anhængertræk også vil kunne trække en campingvogn, så længe bilen også kan det.