Pas godt på din bil – husk at skifte oliefilter

Sponsoreret indhold

Som bilejer kan du sikkert nikke genkendende til, at der ofte kan være en del ting at holde styr på. Hvis du vil have glæde af din bil i mange år, er det nemlig vigtigt, at den løbende bliver vedligeholdt. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser, når du er på farten. Her på siden kan du blive klogere på, hvordan et oliefilter virker, og hvor ofte det bør skiftes. Vi guider dig til at blive køreklar.

Hvad er et oliefilter?

Når du har en bil, bør du kende til oliefilteret og dets funktion. Oliefilteret filtrerer nemlig motorolien, hvilket er afgørende for, om din motor kan fungere optimalt. Der findes mange forskellige typer af oliefiltre. Hvis du kører i eksempelvis Audi, Chrysler, Dodge eller Ford, kan du anvende filteret Ridex 7O0002. Oliefilter Ridex 7O002 passer til sådanne køretøjer, og det er særligt kendetegnet ved sin pålidelighed og effektivitet.

Et oliefilter har den fantastiske funktion, at det kan fjerne alle urenheder fra din motorolie. Hvis der eksempelvis kommer små korn eller andet skidt og snavs i olien, kan det risikere at ridse motorens bevægelige dele.

Hvis motorens dele ikke kan bevæge sig gnidningsfrit, vil du udsætte bilen for større slitage end højst nødvendigt. Det er vigtigt at skifte bilens oliefilter med jævne mellemrum, hvis du vil undgå alvorlige skader på din bil. Når oliefilteret fjerner urenheder fra motorolien, kører den både sikkert og problemfrit. Økonomisk set kan det også godt svare sig at skifte oliefilteret i sin bil fra tid til anden. Hvis filteret ikke fungerer korrekt, kan det nemlig i værste tilfælde betyde, at den beskidte olie får et stempel til at sætte sig fast – og det kan blive en endnu dyrere fornøjelse.

Hvornår bør jeg skifte oliefilter?

Det kan være en god idé at have en huskeregel for, hvornår oliefilteret på din bil bør skiftes. Du kan med fordel gøre det, når du alligevel skal have foretaget olieskiftet. For at skifte oliefilter skal olien nemlig tappes af, og så kan du lige så godt slå to fluer med ét smæk.

Når oliefilteret skal skiftes på din bil, bliver motoren først tømt for olie. Når olien er løbet fra bilen, kan filteret blive skiftet. Filteret sidder skruet fast på motorblokken, og det kan fjernes med oliefiltertang eller en skruetrækker. Når det nye oliefilter sættes på, er det en god idé at smøre den nye pakning med lidt olie, så den kan slutte helt tæt.