Tid til din første bil? Dette skal du være opmærksom på!

Dette indlæg er sponsoreret.

Skal du til at købe din første bil, og er du også nervøs for, om du nu gør det hele rigtigt? Så læs med her, hvor vi gennemgår, hvad man skal huske, når man skal have sin første bil.

God gennemgang

Det er for det første vigtigt, at du ikke bare tager det første og det bedste, der bliver tilbudt dig. Det er estimeret, at folk i gennemsnittet bruger 24 minutter på en gennemgang, inden de køber deres bil. Det er tilmed estimeret, at folk, som ikke har fået en introduktion til deres bil, er syv procent mindre glade for deres køb, end de, der har fået gennemgået den. Det er derfor vigtigt, at du tager dig god tid, når du skal hen og se på din første bil.

Få alle papirer på bilen

Det er vigtigt, at du selv husker på, at du skal have alle de papirer, der hører til bilen. Det er f.eks. slutbog, servicebog samt midlertidig registreringsattest. Det er tilmed vigtigt, at du får en brochure om bilen, så du ved præcist, hvad din bil kan. Husk at finde stelnummeret på slutsedlen og se, om det matcher på bilen.

Styr på lyset

Du skal vide, hvordan lyset fungerer i din nye bil – ellers kan det være farligt at begive sig ud på vejene! Det kan variere fra bil til bil, f.eks. hvordan man aktiverer baglygterne. Husk også at få besked om, hvordan man tænder tågelygterne.

Husk bilforsikring

Når du får en bil, kommer der helt sikkert nogle omkostninger. Det er derfor vigtigt, at du finder en bilforsikring, du kan stå inde for. Leder du efter en billig bilforsikring til unge, så skal du nok finde noget, der passer til dig.

Tryk på alle knapper

Det er rarest, hvis du præcist ved, hvad alle funktioner i bilen går ud på. Husk derfor at spørge ind til, hvad alle knapperne kan, så du ikke pludselig står i en situation, hvor du ikke ved, hvad en bestemt knap er til. Hvis du ikke har styr på det, kan det være risikabelt, hvis du f.eks. vil se brændstofforbruget. Sørg for at få en ordentig drøftelse af piktogrammer og funktioner i displayet.

Vær klar på uheld

Der er mange risici involveret, når man har en bil. Du ved aldrig, om du pludselig punkterer på vejen, fordi du kører over noget skarpt. Sørg for, at du har et reservehjul og læs eventuelt op på, hvad du skal gøre, hvis du punkterer.