Hvornår giver det mening at låne penge? Få svaret her

At låne penge er noget, der er en smule tabubelagt – om ikke andet i nogle kredse. Ofte bliver det nemlig set, som noget du gør, hvis ikke du har styr på din økonomi, eller noget der kan få din økonomi til at gå helt af sporet. Sådan behøver det dog slet ikke at være.

Der er utroligt mange, der vælger at låne penge i forskellige situationer – nogle gør det i de rigtige tilfælde, andre gør det i de forkerte. Hvis du låner penge i de forkerte tilfælde, så kan du hurtigt ende som eksemplet på, hvornår lån går galt. Gør du det til gengæld, når det giver mening, så kan du i stedet bevise, at de tager fejl.

Hvis du vil blive klogere på, hvornår det giver mening at låne penge, så kan du læse mere lige her, hvor vi gennemgår enkelte tilfælde, samt hvordan du bedst får held med dit lån.

Lån fornuftigt og billigt

Det giver mening at låne penge til de helt store beslutninger, som for eksempel når du køber hus eller køber ny bil. Særligt mange unge har ikke pengene til en ejendom eller bil stående på kontoen, og derfor er der ikke andre muligheder for dem.

Hvis du har besluttet, at du vil tage et lån til en sådan situation, så handler det om at låne fornuftigt og billigt. Vil du låne penge til en bil, så giver det for eksempel mening at låne hos Nykredit, fordi de har nogle fornuftige tilbud på billån. Hvis du har prøvet deres lommeregner, så kan du eventuelt sammenligne resultatet med det, som du får hos autolaina.io. Det giver god mening at sammenligne tal, så du er sikker på, at du ikke betaler for meget for noget, som du også kunne have fået et andet sted.

Et Nykredit billån giver desuden ekstra god mening, hvis du er medlem af enten BoligBank 360, 365-kunde eller kunde i Private Banking. På den måde vil renten nemlig blive mere fordelagtig, og du kan spare penge. Det er dog også attraktive lån, hvis ikke du er medlem, så det er pengene værd alligevel.

Lån kun ved store økonomiske beslutninger og undtagelsesvis ved akutte tilfælde

Der er to primære situationer, hvor det giver mening at låne penge. Den ene er den, som mange har accepteret som en socialt acceptabel situation at låne penge i – nemlig den ved store finansielle beslutninger som for eksempel at købe hus eller en bil.

Den anden bliver set lidt mere ned på. Det er nemlig ved de akutte situationer, der kan opstå. Det kan for eksempel være en computer, der er brudt sammen midt i eksamenstiden eller en vaskemaskine i et hjem med 8. Dette tilfælde bliver også set en smule ned på, da det typisk vil være kviklån, og de har et dårligt ry bag sig, og det kan hurtigt blive dyrt at betale for en computer. Derfor skal du så vidt muligt forsøge at undgå disse.