Bliv klogere på flexleasing 

Dette indhold er sponsoreret

 

De fleste danskere har efterhånden hørt om begrebet flexleasing før, men selvom man har hørt om flexleasing, så kan nogle stadig sidde tilbage med spørgsmålet “hvad er flexleasing?” Der findes mange danskere, som render rundt med tanker og drømme om at få en ny bil. Desværre bliver mange holdt tilbage, blandt andet på grund af de høje bilafgifter, som vi har i Danmark. Flexleasing kan derfor være en god løsning, hvis man ønsker en ny bil, og det kan der være flere årsager til.

Hvad går flexleasing ud på?

Flexleasing er en måde, som man kan anskaffe sig en bil på, uden at man skal betale de høje registreringsafgifter på bilen. Det ligger lidt i ordet, at flexleasing derfor er en fleksibel måde, som man kan få en bil på.

 

Med en flexleasing aftale, så skal man nemlig kun betale en forholdsmæssig registreringsafgift, og man skal kun betale i den periode, som man leaser bilen i. Den forholdsmæssige registreringsafgift afhænger af flere ting, heriblandt bilens kilometerstand og alder.

En måde at køre rundt i en dyrere bil til billigere penge

Det kommer vist ikke bag på nogen, at mange danskere, og især mænd, kan gå med drømme om at kunne køre rundt i en lidt dyr bil, som man kan blære sig med, når man suser rundt i byen. Det kan lade sig gøre at få en lidt dyrere bil, uden at det nødvendigvis bliver til en dyrere pris, hvis man anskaffer den ønskede bil gennem en flexleasingaftale.

 

Årsagen til det er, at Danmark er blandt de lande i verden, som har den højeste registreringsafgift på biler. Registreringsafgiften vurderes af SKAT, og det er den afgift, der skal betales, før en bil kan få sine nummerplader på.

 

Ved købet af en bil, så skal registreringsafgiften som regel betales i ét hug, og netop dette kan man undgå, hvis man får en bil gennem en flexleasingaftale. Når en bil flexleases, så bliver registreringsafgiften delt op i små bidder hen over den periode, som man leaser bilen i, og så snart ens flexleasingkontrakt udløber, så skal man ikke længere betale udgifter til bilen – heller ikke registreringsafgiften.

En mulighed for at skifte bilen ud oftere

Når en bil er flexleaset, så betyder det også, at det er lettere at skifte sin bil ud med en anden model, hvis man en dag ikke ønsker at køre rundt i sin nuværende bil længere. Så snart flexleasingkontrakten på bilen udløber, så er det nemlig muligt at anskaffe sig en ny model, hvis det er det man ønsker. Det vil også være muligt at forlænge flexleasing kontrakten, hvis man ikke helt føler, at man er færdig med at køre rundt i sin bil.