Guide: Sådan gøres bilen klar til skiferie

Skal du snart køre afsted på årets længeventede skiferie? Så bør du læse med videre i dette indlæg. Lige her finder du nemlig en guide til dig, som selv skal køre afsted på skiferie, men som endnu ikke har gjort bilen helt klar endnu. Når temperaturen falder og vejene dækkes af sne, er der nogle forholdsregler, du bør gøre dig, inden du sætter dig ind i bilen og sætter kursen mod skisportsstedet.

Læs med videre i indlægget her og find ud af, hvordan du gør din bilen klar til at køre på skiferie.

Opnå god sikkerhed med de rette dæk

De fleste mennesker, som kører på skiferie, støder ind i glatte og snebeklædte veje før eller siden. Selvom de fleste skisportsområder er gode til at få saltet og ryddet vejene, så er det ikke usandsynligt, at du støder på sneglatte veje. Derfor bør du sikre dig, at din bil er udstyret med nogle gode vinterdæk, som er beregnet til denne type af terræn.

Du bør desuden se dækkenes mønstre igennem, som gerne skal være mindst 4 millimeter. Du kan derudover med fordel tjekke dækkenes DOT-nr. for at sikre, at dækkene ikke er for gamle. Slut af med at sikre, at alle dæk har det rette dæktryk. I bilens instruktionsbog finder du informationer om, hvad trykket bør være.

Vær beredt med snekæder og andet sikkerhedsudstyr

I nogle områder i Sydeuropa er det lovpligtigt at have snekæder med i bilen, og derfor bør du undersøge, om dette er gældende i de områder, du skal køre igennem. Uanset om det er lovpligtigt eller ej, så kan snekæder være meget nyttige, og derfor anbefales det, at de altid er pakket med, når der skal køres på skiferie.

Udover snekæder bør du også have styr på andet sikkerhedsudstyr, så din og dine medpassageres sikkerhed er i top. Af udstyr kan blandt andet nævnes advarselstrekant, sikkerhedsvest, sneskraber og sneskovl. Pak desuden gerne ekstra tæpper og handsker.

Tjek at sprinklervæsken kan klare kulden

Inden du kører afsted på skiferie, kan det være en rigtig god idé at tjekke bilens forskellige væsker efter. Her gælder det eksempelvis om at sikre, at der er nok og frisk olie på bilen, så du ikke risikerer, at den går i stå. Derudover er det særligt vigtigt, at du tjekker, om sprinklervæsken kan klare de kolde temperaturer, som du vil møde på din tur. Det er nemlig ikke alle sprinklervæsker, som kan klare ned til -20 grader, hvilket du bør tjekke, at den på din bil kan.

Er bilen forsikret?

Et sidste, men meget vigtigt punkt på dagsordenen er, at sikre at din bil er godt forsikret inden afgang. Du kan aldrig vide, hvornår uheldet er ude, og det kan være meget omfangsrigt og besværligt at få hjælp uden en god forsikring ved hånden.

Hos Techno Forsikring kan du få professionel rådgivning og et godt Tilbud på bilforsikring. Klik på linket og vær garanteret, at din bil er godt forsikret, når du kører afsted på skiferie.