Grundig forkælelse af din bil

Når man er bilejer, så tager den ene dag ofte den anden, og man glemmer helt at give sin bil en grundig omgang forkælelse af og til. Sørge for at den ser godt ud, er ren og pæn samt opdateret og tjekket for eventuelle fejl. I starten er man typisk mere opmærksom på vedligeholdelse, men mange glemmer det lidt hen ad vejen. Denne artikler givet et par remindere til, hvilke behandlinger der kan være gode for bilen i ny og næ. Behandler din bil godt har det mange fordele. Du bliver gladere af at køre rundt i den, og den holder længere.

Tag den til en vaskehal

En vaskehal kan måske synes lidt gammeldags, men det er ren guf for en lidt træt og beskidt bil. I en vaskehal bliver den gennemrenset fra top til tå med sæbevand og store børster, der skrubber den foran, på siderne og bagved. Det fungerer ved, at man kører hen til hallen, betaler og kører bilen ind i selve hallen. Man kan enten vælge at sidde i bilen, mens den bliver skrubbet og skuret eller stå udenfor. Processen tager typisk ti til femten minutter. Imens bilen bliver vasket, kan du underholde dig på mobilen. Det kan være med downloadede spil eller online iGaming, hvor du kan spille på kasino eller væde på udfald af sportskampe.

Giv selv bilen en ordentlig tur med sæbevand

Du kan også vælge at gå i dybden med rengøring af bilen derhjemme. Her kan du starte med at tage alle måtterne ud og støvsuge bund og så ellers rykke opefter. Kabinen kan vaskes med en våd mikrofiberklud, som du blandt andet kan tørre instrumentbrættet af med. Hvis du bruger sæbe, så husk at tør efter, så der ikke efterlades sæberester. Det kan nemlig gå i maskineriet og skabe defekter på sigt. Udvendigt kan bilen vaskes grundigt med sæbevand – ligesom den bliver i en vaskehal. Ruderne kan med fordel pudses med noget vinduesrens til allersidst. Voila – så har du en bil, som er skindene ren og næsten så god som ny!

Tag den til servicecheck

Det er altid godt at tage bilen til servicetjek. En bil bliver slidt over tid, og hvis der ikke bliver gjort noget ved defekterne, så bliver problemerne kun værre. Det kan være, at der har opsamlet sig en masse støv i ventilationen, eller at nogle af bilens dele trænger til ekstra smørelse for at fungere optimalt igen. Måske du også skulle overveje, om du har de rigtige hjul, eller om der er en årsag til, at motoren brummer så mistænkeligt? Når du tager bilen til servicecheck, så kan professionelle hurtigt spotte, om der skal gøres noget for at fikse den. Nemme opgaver som sprinklervæske og vedligeholdelse kan du typisk selv klare derhjemme

Husk forsikringerne!

Sidst men ikke mindst – så handler forkælelse også om at være på den sikre side. Både for dig og din bil! Så husk kaskoforsikring, så den er dækket og tjek op på, om der er andre forsikringer, du mangler. Det kunne være en trailerforsikring til traileren.