Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.
Minusgrader og isglatte veje er altid på menuen, når vi kommer ind i de kolde måneder her i Danmark. Og ikke nok med at der er frostvejr, så regner det også ofte, hvilket gør det hele mere besværligt for bilisterne. Kort sagt er det utrolig vigtigt, at der er styr på sikkerheden, så du ikke ender i en uheldig situation.
Her i artiklen kigger vi på, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med dit skifte fra sommer- til vinterdæk, og hvorfor det er en rigtig god ide at få gjort.
Hvornår skal du have dine vinterdæk på?
Der er lidt forskellige huskeregler, men vigtigst af alt er, at du får gjort det i god tid, så du ikke ender med at skal køre rundt på dine sommerdæk, når temperaturen er helt i bund. Som udgangspunkt kan du skrive i kalenderen, at dine vinterdæk skal på omkring efterårsferien.
Gør du det ikke her, skal der i stedet ringe en alarmklokke, når temperaturen ligger på 7 grader. Fra 7 grader og under anbefales det nemlig, at du får dine vinterdæk på. Husk igen, at det hele er for din egen samt omgivelsernes sikkerhed – så få det gjort.
Kig godt på dit dækmønster
Loven siger, at du skal have en mønsterdybde på minimum 1,6 mm., men det er også absolut minimum. Faktisk er det langt de færreste, der vil anbefale, at du kommer så lavt på noget tidspunkt, når snakken falder på dækmønsteret på dine vinterdæk. Hos FDM anbefaler de, at du skifter dine dæk, når mønsteret er slidt ned til 3mm. Det kan altså lyde af meget, men det er noget, du skal overveje kraftigt. Der er intet i vejen med at sikre sig bedre, end hvad loven faktisk foreskriver.
Vil du være klogere på dæk generelt, men især på vinterdæk? Så læs med her. På denne side får du endnu mere information, så intet kan komme bag på dig.
Vinterdæk bremser bare bedst om vinteren
Det siger sig selv, og det er derfor vigtigt, at du får sat dem på. Kører du i vinterføre med dine sommerdæk, vil de kræve to gange så lang en bremselængde, som dine vinterdæk skal bruge. Det kan ende med at blive rigtig vigtigt, hvis uheldet er ude, og det kan i mange tilfælde være dine vinterdæk, som gør, at du undgår en ulykke.
Når det er sagt, så bruger dine vinterdæk måske lidt flere meter på tør vej, og det skal du altså have i baghovedet, når du bevæger dig rundt på de danske landeveje.
Kør med din sunde fornuft
Dine vinterdæk kan hjælpe dig rigtig langt, men når alt kommer til alt, handler det om sund fornuft. Du har hørt det mange gange, men nu kommer det igen. ”Kør efter forholdene”. Det er utroligt sigende, og du skal altid have din fornuft med dig, når du befinder dig på de glatte, danske veje.
Vinteren er over os, så få din bil gjort klar med det samme.