Sådan beskytter du din bil imod virus

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Biler bliver smartere og smartere. I dag har mange biler en indbygget computer, som styrer diverse forskellige funktioner i bilen og for eksempel holder styr på de mange indbyggede sikkerhedsforanstaltninger såsom fartpilot, automatisk nødbremse og deslige.

I takt med, at bilerne bliver mere og mere computerafhængige er mange forbrugere bange for, at deres biler bliver inficerede med virus – akkurat ligesom det ses med laptops og smartphones. Her kigger vi nærmere på vira i biler og hvordan du beskytter din bil bedst muligt.

En mand i Texas tog kontrollen over 100 biler

Du har måske hørt om episoden tilbage i 2010, hvor en tidligere ansat ved Texas Auto Center formåede at hacke sig ind i immobiliseringssystemet og på den måde tage kontrollen over 100 biler købt ved bilforhandleren. Han sørgede blandt andet for, at bilalarmerne gik i gang og kun kunne stoppes ved at fjerne bilernes batterier.

Allerede for ti år siden så vi altså et eksempel på biler, der blev hacket. Hackeren var end ikke en professionel, men var blot lidt af en haj til computere, hvilket naturligt nok får forbrugerne til at stille spørgsmålet: Hvad ville en professionel hacker kunne gøre, hvis vedkommende fik kontrol over ens bil?

Hvis ondsindede hackere får kontrol over elementer som bremser og airbags i bilen, kan det naturligt nok have fatale konsekvenser. Derfor er det også vigtigt at prioritere din bilcomputers sikkerhed. Særligt hvis du har investeret i en af de moderne, højteknologiske biler, er det relevant at være opmærksom på virusrisikoen.

Biler kan potentielt inficeres med smartphonevira

Én ting er naturligvis, at en computerentusiast fra Texas formår at hacke sig ind i et immobiliseringssystem. Vira er en anden sag, og her er det faktisk ikke udefrakommende, der udgør den største fare, men derimod din smartphone. Der er således set flere eksempler på bilejere, hvis køretøjer er blevet inficeret med virus via en inficeret smartphone.

I langt de fleste af de biler, der bliver produceret i dag, er der mulighed for at tilslutte en smartphone til multimediasystemet. Det sker enten via et kabel eller trådløst med eksempelvis Bluetooth. Dette udgør tilsyneladende en vis virusrisiko, og vil du beskytte din bil, handler det derfor om at beskytte din smartphone.

Du kan finde mange forskellige antivirusprogrammer til din smartphone, og et sådant kan du med fordel investere i. Fra producentens side af er der indbygget den ene eller anden form for virussikring i alle smartphones, men denne gør du klogt i at supplere, hvis du vil være på den sikre side.

McAfee er en af de førende producenter af antivirusprogrammer, og de har naturligvis også udviklet antivirussoftware til smartphones. Du kan blandt andet købe McAfee hos e-gear.dk, hvor du kan finde software til både smartphones, tablets og laptops. Med antivirus fra McAfee er din smartphone – og dermed din bil – godt beskyttet.