Tag på hyggelig bilferie – med rum til alle

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Bilferien er en populær, dansk ferieform, der praktiseres af et hav af danskere, som hver sommer drager mod varmere egne i familiens eget køretøj. Bilferie betyder billege, rastepladser og sommer-playlister. For mange er rejsen på feriemålet i bil også lig med lange timer i en bil tæt på mennesker, der alle sveder i den i hede sommervarme.

Grundene er mange til at pakke kufferterne i bagagerummet og selv køre mod sydlige og solrige himmelstrøg – men når stemningen bliver trykket i bilen, fordi pladsen er for lille, blegner de første motivationer for at køre den lange vej ad de tyske motorveje pludselig.

I denne artikel bliver du hjulpet til ikke at opgive håbet – for det er muligt at tage på rummelig bilferie, hvis blot du og din familie gør jer nogle overvejelser om, hvordan I skaber de optimale rammer for den hyggelige ferie. Dette bliver du hjulpet til i denne guide.

 

Kom problemerne i forkøbet

”Hvor langt er der tilbage?” og ”Hvornår er vi der?” er så godt som obligatoriske spørgsmål, der skal stilles på vejen gennem Europa, når den virker lidt for lang, kedelig og indelukket. For at disse ikke stilles, når bilen blot er rullet 500 meter væk fra indkørslen, er det en god ide, hvis der er aftalt en rejsetaktik på forhånd.

For selvom bilferie er nemt og ligetil – og umiddelbart kan planlægges på så kort som det tager at putte fire tasker i bagagerummet – så bliver ferien oftest mere overskuelig, behagelig og afslappende, hvis den er planlagt på forhånd.

Sørg for at holde pauser på oplagte tidspunkter – og udnyt pauserne til fulde ved både at strække ben, spise og gå på toilet. Ligeledes er det køreteknisk en belejlig og praktisk overvejelse at have foretaget sig, hvorledes turen skal foregå på forhånd. Vil du køre natten igennem, eller er et hotel halvvejs på turen en nødvendighed? Måske kan turen gøres på en enkelt dag?

Forbered bilens passagerer på de mange timer i bilen, der næsten ikke kan undgå at blive lidt kedelige – i hvert fald hvis man ikke har tænkt over underholdning inden afrejse. Download film, podcasts og lydbøger. Medbring bøger, hovedpude, sudoku og krydsord. Jo bedre underholdningstasken er fyldt, jo hurtigere vil tiden i bilen gå.

 

Opgrader pladsen inden afrejse

Det kan være et ambitiøst projekt at tage mange mennesker på bilferie – specielt hvis børnene er små og i en alder, hvor det at sidde er en større udfordring end at stå på hænder ovenpå en hest, der løber galop i cirkler.

God benplads, udluftning og mulighed for at sætte legetøj og aktiviteter fra sig, såvel som at have tilstrækkeligt med i bilen, kan skabe en hyggelig, feriepræget og rar atmosfære i bilen. Derfor kan det overvejes, om bilferien skal foregå med en campingvogn bagpå, således at den kan pakkes tæt, mens der i bilen er bedre rum og plads til alle. En campingvogn er for mange en investering – både for bilturen til destinationen såvel som for selve feriedagene. Find lån til din campingvogn her,og undersøg dine muligheder for en mere rummelig bilferie.