Pift lejligheden op med gulvtæpper eller epoxygulve

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Trænger din lejlighed til nye, moderne gulvtæpper – måske især når det nye år venter lige rundt om hjørnet? Eller er du flyttet i nybyggeri og mangler et gulv til dit køkken? Eller trænger det gamle køkkengulv bare til en udskiftning? Så kunne epoxygulve være en mulighed for dig.

I denne artikel runder vi de forskellige fordele ved bløde gulvtæpper på trægulve og fordelene ved epoxygulve til for eksempel et køkkengulv.

Gulvtæpper er ideelle til lejligheder og boligkomplekser

Med et gulvtæppe kan du altid sætte et personligt præg på din lejlighed. Gulvtæppet kan være med til at bringe mere hygge, varme og farve ind i din bolig, og du kan på samme måde derfor også skabe sammenhæng mellem møbler og farver. 

Med gulvtæpper er der uendelige muligheder for udseende: mønstre, knopper, blød tekstur, ru tekstur, rolige eller vilde farver – valget er naturligvis op til dig. Et moderne gulvtæppe kan også bruges alle steder i huset. Det er altid hyggeligt med et gulvtæppe i soveværelset, så du slipper for kolde fødder om morgenen, men du kan også snildt bruge et gulvtæppe i køkkenet enten under spisebordet eller håndvasken. 

Men et gulvtæppe er ikke kun godt for designets eller hyggens skyld. Et gulvtæppe kan nemlig også virke som en støjdæmper, når du bor i lejlighed. Det betyder, at dine bevægelser bliver mindre larmende for din underbo, men du slipper samtidig for, at underboens lyd trænger lige så meget igennem, når du har et gulvtæppe eller to. Gulvtæpper kan nemlig også snildt styles oven på hinanden, og hvis du oplever støj fra naboen, kan du faktisk også hænge et gulvtæppe op – som pynt på væggen. 

Epoxygulve til køkkener

Epoxygulve – eller industrigulve – er gulve, der er lavet i et materiale, der virkelig holder længe, næsten uanset hvad de bliver udsat for. Derfor er epoxygulve også gode til for eksempel køkkener, hvor der ofte er meget trafik, og hvor gulvet kan blive udsat for både mad, vand og snavs. 

Epoxygulve tåler nemlig ret meget belastning, og faktisk bliver epoxygulve også brugt som lagergulv på mange lagre, da de kan klare belastningerne fra lagermaskinerne. Derfor kan du altså også regne med, at du får et stykke køkkengulv, der er meget holdbart. 

Derudover er epoxygulve også utroligt lette at rengøre, hvilket er smart, når der i løbet af en dag kan blive slæbt meget skidt og snavs ind. En anden fordel ved et epoxygulv er, at gulvet kan gøres skridsikkert. På den måde er du mere sikker på, at køkkengulvet stadig er sikkert, selvom du kan komme til at spilde vand.