Få rene ruder, når du kører bil

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de hjemmesider der linkes til.

Når du kører bil, er det utrolig vigtigt, at du kan se ordentligt ud ad dine ruder – og nogle gange er vinduesviskerne bare ikke nok, og så kræver det mere knofedt og bedre redskaber for at komme i mål med et resultat, så du igen kan køre sikkert på vejene.

Heldigvis findes der rigtig meget godt vinduespudserudstyr ude på det danske marked – både online og i fysiske butikker – så der er ingen undskyldning for at køre rundt med beskidte ruder, som du knap nok kan se ud ad.

Men hvordan pudser du dine vinduer mest effektivt, og hvordan undgår du de klassiske, grimme striber, der ofte bliver efterladt efter en vinduespudsning? Læs med her, så guider vi dig til det bedste resultat.

Sådan opnår du det bedste resultat, når du skal pudse dine ruder

Vi ved alle sammen, at rene ruder ikke kommer af sig selv, og derfor må du også lægge lidt knofedt i, hvis du vil have et flot og skinnede resultat, som andre sukker efter, når du kører forbi på de danske veje. Heldigvis er der hjælp at hente. De følgende punkter handler om de materialer, der er bedst at bruge for at få et flot resultat, nemlig:

  • en spand med lunkent vand – det er vigtigt, at det hverken er for varmt eller for koldt, men hellere lidt koldere end varmt
  • et godt opvaskemiddel
  • eventuelt eddike – med det kan du nemlig undgå de kedelige striber, men det kommer vi til senere
  • en klud og en blød svamp, der ikke efterlader ridser i dine bilruder
  • en skraber til at opnå et skarpt resultat
  • et viskestykke eller en fnugfri klud, som du kender fra polering af biler.

Men hvordan opnår du så det bedste resultat? Måske er det egentlig meget enkelt. Først sæber du en enkelt rude godt til med sæbevandet, som du har blandet, og derefter skal det gå stærkt, for nu skal du have gang i skraberen. Med én hurtig bevægelse skal du fjerne alt sæbevandet. Her er det vigtigt at køre skraberen over de steder, hvor du allerede har fjernet sæbevandet. Til sidst afslutter du med en tør klud.

Undgå striber med husholdningseddike

Har du fået striber på dine ruder alligevel? Frygt ej, for der er selvfølgelig hjælp at hente. Du kan nemlig bruge husholdningseddike til at fjerne de trælse striber. I dansk vand kan der være rigtig meget kalk, og det kan efterlade striber på dine ruder, uanset hvor dygtig du er til at pudse dem. Derfor kan du blande lidt eddike i vandet, der mest er til at fjerne kalken og derved mindske striberne på dine ruder.