Gode reservedele med RIDEX

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

RIDEX, et større europæisk reservedelsmærke, blev startet i 2016. Dengang blev 1.200 varer præsenteret i produktkataloget, og i dag er dette tal steget til mere end 19.500 forskellige varer. Dette har været muliggjort takket være udviklingen af ​​et partnernetværk af distributører, garager og bildele butikker.

Det hele startede med et lille produktsortiment

I 2016 annoncerede virksomheden rimelige priser på dele uden at betale overpriser for højt profilerede varemærker. Produktsortimentet inkluderede både ophængs- og bremsesystemdele. Alt i alt omkring 1.200 produkter i 98 forskellige kategorier, bestod sortimentet af. I løbet af det første år modtog virksomheden mere end 250.00 ordrer, og fokuserer primært på 50 forskellige af de mest populære bilmærker som BMW, Volkswagen, Ford, Audi, Peugeot osv. Produkterne blev leveret fra lagre i Tyskland og Polen til hele Europa.

Hvad har ændret sig i løbet af 4 år?

Det går hurtigt i virksomheden og allerede i 2017 begynder RIDEX at udvide med nye områder og produkter i mere end 160 kategorier. Derudover udvider de også til nye lande, så de nu dækker over 26 lande i Europa. Derudover kan de nu levere produkter til hele 80 % af alle bilmærker.

Samtidig stiger antallet af ordrer også, så de på alle områder vækster. I 2018 fortæstter væksten både på produkter og antallet af ordrer, som nu er på mere end 1 million ordrer. Samtidig udvides sortimentet yderligere til også at tælle filtre, sensorer og meget andet. Den administrerende direktør for virksomheden, udtaler: “I de første to år af dets eksistens lykkedes det RIDEX at gennemføre en femårsplan: sortimentet er udvidet næsten fire gange, og salget er femdoblet.”

Samme udvikling gør sig gældende i 2019, hvor sortimentet yderligere udvides, så der er mere end 18.500 forskellige produkter fordelt på 211 kategorier. Det er nu muligt for kunder at få indvendig dele til bilen. Der sælges mere end 2 millioner komponenter, så væksten fortsætter. Det forgangne år 2020 har været præget af oprettelsen af eget delmærke – RIDEX REMAN. Dette inkluderer ombyggede dele fra velkendte producenter, som har samme spcifikationer, men blot en del billigere end originale.

RIDEX har nu mere end 12.000 m2 lager, således at de er leveringsdygtige på stort set alle komponenter til bilen, uanset bilmærke. På den måde kan disse også leveres hurtigt og sikkert.

Hvad er så næste skridt?

Udviklingen forventes at fortsætte; både med udvidelse af sortiment, kunder og markeder. Kundeservicen skal efter planene tilbydes i 50 lande, og yderligere til 150 lande i 2025. Derfor er de aktivt på udkig efter forhandlere, ligesom der også udvides med flere produkter og kategorier, som eksempelvis biltilbehør og værktøj.

Kort om virksomheden

Ridex GmbH grundlagt i 2016. De har specialiseret sig i produktion og salg af bildele, og operer i Europa, og efter planen i hele verden. De har 6 lagre og 150 ansatte.