Få den bedste og billigste professionelle hjælp hos mekanikeren

Vi kender alle situationen, når bilen siger en underlig lyd, eller den forkerte lampe lyser på displayet. Typisk betyder det endnu en dyr mekanikerregning, og endnu en gang betyder det, at man skal undvære bilen, mens den er til mekaniker. Nogle gange kan man løse dette problem ved selv at kaste sig ud i at løse problemet. Dette kan der dog være nogle udfordringer forbundet med. Først og fremmest kan det være udfordrende, medmindre man har en meget god sans for biler og håndværkersnilde. Derudover kan det være udfordrende, fordi der ofte er papirarbejde, der skal laves i forbindelse med reparation på en bil – eller når noget skal monteres. Sidst men ikke mindst kan det være udfordrende, fordi man naturligvis skal være sikker på, at det hele er lavet godt nok. Således sætter man ikke sig selv i fare, ligesom man ikke risikerer at køre bilen i stykker. Altså er det altid en rigtig god ide at køre bilen til mekanikeren, hvis man er i tvivl om, at noget kan repareres selv. Når bilen skal til mekaniker, er der dog nogle ting, du kan gøre for at sikre dig, at mekanikerregningen bliver så billig som mulig.

Få en ”second opinion” – og så lige én mere

Når bilen bliver kørt til mekanikeren, kan du blot vente på dommen. Dommen over, hvor meget du skal betale for at få din bil hjem igen i en fejlfri tilstand. Måske venter du endda på dommen over, om du kan få din bil med hjem igen. Uanset hvad er det en god ide at få dommen fra flere forskellige værksteder. Dette er et meget generelt råd, fordi du kan benytte det uanset, hvad der skal laves på din bil. Der kan være stor forskel på priserne fra værksted til værksted, og der kan være stor forskel på, hvad værkstederne mener, der skal laves på bilen, før den er køreklar. Hvis du vil aflive din mistanke om, at værkstedet prøver at få flere penge ud af dig end nødvendigt, kan du gøre det ved at få en dom fra flere forskellige værksteder. Tag bilen med til tre forskellige værksteder, og lad dem fortælle dig, hvad der skal laves ved bilen. Derefter kan du vælge at køre din bil hen til det værksted, der har givet dig den bedste dom.

Få tre priser og vælg den billigste

Ligesom du kan få dommen over, hvad en reparation indebærer, hos tre forskellige værksteder, bør du også få et tilbud fra tre forskellige værksteder. Eksempelvis er der stor forskel på pris på montering af anhængertræk fra mekaniker til mekaniker. For at være sikker på at du vælger den billigste pris, skal du få 3 priser– således er du sikker på, at du får den billigste pris på montering af anhængertæk og alt andet, der skal laves hos en mekaniker.

Det er vigtigt, at du husker, at tilbuddene er uforpligtende. Du skal altså ikke binde dig til noget, før du har bestemt dig for, hvilket tilbud du vil benytte. Først når du har fået alle de tilbud, du vil have, skal du træffe en beslutning. Du kan vælge at få din bil repareret og takke ja til et tilbud, men du kan også vælge at afvise alle tilbud.

Undersøg værkstedets anmeldelser

Hvis du vil finde det bedste værksted, kan det være en god ide at lytte til, hvad andre, der har fået hjælp fra værkstedet før dig, har at sige om det. Dette kan du gøre ved at læse nogle af de anmeldelser, som værkstedet har fået fra tidligere kunder. Hvis værkstedet har mange tilfredse kunder, vidner dette om, at mekanikeren er dygtig – og så kan du efterlade din bil trygt. Hvis du læser anmeldelser, skal du dog huske at gøre det med forbehold. Der er nemlig en typisk tendens til, at forbrugere skriver anmeldelser, når de har noget at klage over. Derfor er det også en god ide at gå efter de værksteder, der har færrest dårlige anmeldelser frem for dem, der har flest gode.