Campingferie i Europa – gode råd

Sommeren er over os, og det betyder for rigtig mange, at campingvognen skal findes frem og spændes bagpå bilen, så ferien kan starte, og I kan komme ud i det europæiske landskab. Med en campingvogn har du mulighed for at besøge mange forskellige feriedestinationer. Du kan for eksempel sætte kursen mod sydens varme og opleve vinmarker, smukke bjerge og masser af sol. En anden mulighed er at besøge vores naboland Sverige, hvor I kan køre gennem de smukke skove og se natur, vi ikke oplever på samme måde herhjemme i Danmark.

Få det bedste ud af køreturen

Når I er på ferie med campingvognen, kommer I helt automatisk til at sætte tempoet ned. Det går nemlig en del langsommere at komme frem med en campingvogn spændt bagpå. Det er derfor vigtigt, at I får noget hyggeligt ud af de mange timer i bilen. Her er det både vigtigt med god komfort eksempelvis i form af en nakkestøtte, og derudover skal du huske at sørge for diverse snacks og drikkevarer til alle passagererne. Det er desuden en god idé, hvis I er to, der kan skiftes til at køre, når den ene bliver træt.

Vær særligt opmærksom med en campingvogn bagpå

Når du kører med campingvogn, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Der er nemlig stor forskel på, hvordan din bil reagerer med og uden campingvogn. Som udgangspunkt bør du maks. køre 80 km/t, da du på den måde kan sikre dig, at du altid har kontrol over dit køretøj. Desuden bør du være opmærksom på, hvor meget det blæser, da en kraftig sidevind kan få din campingvogn ud af kurs. Når du overhaler andre køretøjer – eller andre køretøjer overhaler dig – bør du ligeledes være ekstra opmærksom. Lufttrykket ved en overhaling kan nemlig også skubbe til din campingvogn og få den til at slingre. For at kunne orientere dig bedst muligt, når du er ude at køre med campingvognen bagpå, er det afgørende med korrekt indstillede side- og bakspejle. Benyt dig altid af campingspejle, da disse giver dig det bedste udsyn. Hvis du ikke er vant til at køre med campingvogn, er det desuden en god idé at øve sig lidt, inden du begiver dig ud på den helt store familieferie til et land langt sydpå i Europa.

Planlæg din tur på forhånd

Det er altid godt at være forberedt, når du skal afsted med hele familien og campingvognen. Tjek derfor på forhånd, hvor I har mulighed for at campere, og hvilke tankstationer du kan fylde benzin på. Det er også altid en god idé at have et fysisk kort liggende i bilen, hvis nu mobiltelefonen eller GPS’en løber tør for strøm undervejs.

Destinationen

Mange vælger at tage sydpå fx til Norditalien. Det kan man sagtens forstå, da der her er smukke bjerglandskaber, varme og god mad. Men der er også mange turister og dermed meget trafik. Måske du skal prøve at køre en tur østpå. Østeuropa har meget at byde på, heriblandt smukke landskaber og gæstfrie mennesker, og her er desuden billigt. Prøv også Sverige, hvor det er tilladt at campere overalt. Vejen ligger åben, og det er bare med at spænde sikkerhedsselen og komme afsted.