Reservedele til din bil: Hvilke skal udskiftes jævnligt?

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de hjemmesider der linkes til.

At have en bil er et stort ansvar. Du skal både passe på dig selv og andre i trafikken, og så skal du have styr på bilens diverse dele og reservedele. Nogle reservedele skal skiftes ud, for at bilen fungerer helt optimalt og kører sikkert. Men hvilke reservedele er der tale om? For at gøre det så enkelt for dig som muligt har vi samlet tre forskellige og væsentlige reservedele, du skal have helt styr på, når du har bil. Disse skal nemlig udskiftes, når de bliver slidte eller forældede. Læs med her, og bliv klogere på disse.

Silikoneslanger

Som så mange andre reservedele til biler kan silikoneslanger købes forskellige steder på nettet. Silikoneslanger er fremstillet af silikone, og de bruges blandt andet som køleslanger, indsugnings- og trykslanger til biler, rørføring til radiatorer og meget mere. Silikoneslanger kan altså anvendes til forskellige formål, og biler er en af dem.

Med silikoneslanger til bil sikrer du, at bilen fungerer optimalt. Slangerne kan fås i mange forskellige udformninger. De kan både være lige, bøjede, t-formede eller mindre og reducerede. Dette gør, at du kan få lige den silikoneslange, du har brug for, til din bils formål. På nettet kan du købe lige den silikoneslange, du har brug for.

Bremseklodser

Det siger sig selv. Virker bremserne på din bil ikke, som de skal, kan det få store konsekvenser. Du kan risikere ikke at kunne bremse bilen ordentligt, og du vil både være til fare for andre og dig selv i trafikken. Skift derfor bremseklodserne på din bil jævnligt.

Hvis din bil ikke selv siger, når bremseklodserne skal skiftes, kan du selv lytte efter. Siger bremserne en hylende lyd, når du bremser, er det tid til, at bremseklodserne skal skiftes. Har du hænderne skruet rigtigt på, kan du endda selv foretage denne skiftning af bremseklodserne.

Skift af motorolie

Der er en lang liste over ting, der jævnligt skal ordnes på en bil. Her er det ikke muligt at komme udenom motorolie. Det er en tommelfingerregel, at det er en god idé at få skiftet motorolie en gang om året – eller som minimum, når du har kørt 15.000 km. Er du i tvivl, kan du læse mere om anbefalingerne for netop din bil i den instruktionsbog, du fik med, da du købte bilen.

Som ved de andre punkter kan du skifte motorolien selv eller få en automekaniker til at gøre det. Det er helt op til dig, hvad du gør, bare du husker jævnligt at udskifte reservedele og nødvendigt materiale på din bil.