Leasing af bil – hvorfor er det smart?

Det bliver mere og mere udbredt at vælge leasing frem for at købe en bil selv. Hvordan kan det være? Det får du svaret på her.

Leasing giver stor valgfrihed

Det er ikke nogen hemmelighed, at registreringsafgiften er temmelig høj i Danmark. Faktisk skal du betale hele 150 % af en bils pris i afgift, og det betyder, at det kan blive en særdeles bekostelig affære at købe ny bil. Særligt hvis du har en forkærlighed for dyrere biler og store udstyrspakker, gør registreringsafgiften det svært at udleve bildrømmen.

Med leasing af bil slipper du for at betale den store registreringsafgift, men betaler derimod månedligt en mindre procentdel af registreringsafgiften. Det betyder, at det bliver væsentligt nemmere at få fat i en dyrere bil, end hvis du skulle købe. Samtidig gør leasing det muligt at skifte bilen ud uden at frygte for at miste en masse på den. Efter din leasingaftales ophør kan du på ny vurdere dine behov og sikre, at du fortsat kører i den bil, der giver bedst mening for dig.

Med leasing betaler du kun for de kilometer, du kører

Af en leasingaftale fremgår det, hvor mange kilometer du regner med at komme til at køre i løbet af leasingperioden. Kører du færre kilometer end dette antal, får du som regel penge tilbage, når leasingaftalen ophører. Har du omvendt kørt mere, end du havde regnet med, skal du betale for disse ekstra kilometer.

Alt andet lige betyder denne ordning, at du kun betaler for de kilometer, du rent faktisk har kørt – og at du kan få en billig leasingaftale, hvis ikke dit kørselsbehov er så stort. Det kan naturligvis blive en dyr fornøjelse, hvis du har kørt betydeligt flere kilometer end forventet ved tilbagelevering af bilen, men holder du dig nogenlunde inden for rammen, er der ingen ubehagelige overraskelser i det.