Hvordan forsikrer jeg min bil bedst?

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Somme tider skal der en bil til at få hverdagen til at hænge sammen, og er du førstegangskøber, er der nogle forsikringsmæssige overvejelser, du skal gøre dig, så du er helgarderet, hvis uheldet skulle være ude. Men hvordan dækker du dig selv bedst ind, så du ikke risikerer at stå med en ny bil, der pludselig ikke fungerer, eller som har fået en skade, du selv skal betale for? Vi guider dig på vej, så du trygt kan tale med dit forsikringsselskab og få et tilbud på dine forsikringer. Og så giver vi dig et par gode råd til, hvordan du kan spare penge på din bilforsikring. 

To nødvendige forsikringer 

Der er grundlæggende fire typer af forsikring, du bør overveje, når du køber dig en ny bil. Her kan det være afgørende, om din bil er ny eller brugt, og hertil er det din egen vurdering, der giver det bedste svar. Først og fremmest er der en ansvarsforsikring, der er lovpligtig i Danmark for alle bilejere. Den dækker alle uheld, hvor du har været helt eller delvis skyld i skader på andre personer, deres køretøj, ejendele eller andre ting. Det kan også være, hvis du ødelægger et vejskilt. Samtidig er der en kaskoforsikring, der dækker de fleste skader på din bil samt tyveri af bilen. Denne forsikring er valgfri, men der er god grund til at have denne på din bil. Mange pengeinstitutter stiller ofte krav til dig angående denne forsikring, hvis du skal låne penge til at finansiere bilen. Du kan læse meget mere om forsikringer hos Informeo.

Forsikringer, der kan være gode at have 

Udover disse to forsikringer, som oftest er nødvendige for dig som bilejer, findes der to andre. Først er der en førerulykkesforsikring, der kan være en tilkøbsforsikring til din kaskoforsikring. Denne forsikring dækker personskader på føreren af bilen ved ulykker, hvor du som fører selv er skyld i ulykkens udfald. Din kaskoforsikring dækker skaderne på din bil, men ikke skader på dig som fører, hvis du selv er skyld i ulykken. Samtidig er der en glasforsikring, der også er en tilkøbsmulighed ved en kaskoforsikring. Skader på bilens spejle, lygter eller glas dækkes af din kaskoforsikring, men på denne er der ofte en selvrisiko, som er højere, end hvad det koster at få en ny rude. Din selvrisiko er et beløb, du skal betale til din forsikring, hvorefter de så dækker alle skaderne. Med en glasforsikring bliver disse skader dækket, og skal ruden skiftes helt vil du få et tilskud. 

Spar penge på din forsikring 

Der er nogle forskellige ting, du kan overveje, når du skal forsikre din nye bil. Det er altid en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber. Sørg for at få et tilbud på alle dine forsikringer, hvilket også inkluderer de forsikringer, du har for dig selv og tingene i dit hjem. Samtidig skal du vælge at betale din bilforsikring en gang årligt, og i stedet for at skulle betale ekstra for hyppigere faktureringer, kan du faktisk spare op imod 5-10 procent på din bilforsikring, hvis du betaler helårligt. Og så kan det være en fordel at snakke med din fagforening, når du skal have din bilforsikring. Ofte har de nemlig en særaftale med et forsikringsselskab, og på den måde kan du få en endnu bedre pris end ved andre forsikringsselskaber.