Guide til vedligeholdelse af din skumlanse

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Benytter du også en skumlanse til bilvask? En skumlanse til vask af bil giver et bedre og mere længerevarende resultat, hvorfor det bestemt kan anbefales frem for at gøre arbejdet manuelt. Det er dog utroligt vigtigt, at du sørger for at vedligeholde din skumlanse løbende, da du ellers kan risikere, at den begynder at give dårligere resultater efter en given periode. Heldigvis er der nogle nemme og hurtige tips, som du kan følge for at vedligeholde din skumlanse, så du slipper for en mere dybdegående rengøring fra tid til anden. Læs med her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for en samlet guide til vedligeholdelse af en skumlanse.  

Sådan undgår du, at filtret i skumlansen tilstoppes

Det mest gængse problem, som folk med en skumlanse kommer ud for, er, at filtret i skumlansen stoppes til. Det er naturligvis noget, der går ud over virkningen af den, og derfor er det vigtigt, at du sørger for at tømme indholdsflasken for derefter at lade rent vand løbe igennem. Er filtret stoppet, skal du trække hovedet af, presse filtret ud og lægge det i blød i afkalkningsmiddel for derefter at samle skumlansen igen. Herefter vil den være klar til at vaske din bil grundigt og effektivt igen. Vil du gerne undgå dette problem i fremtiden, skal du således bare huske at skylle den grundigt efter brug.

Det skal du gøre, hvis skumningen ikke er optimal

Der er også mange, der oplever, at skumlansen ikke skummer op, som den burde, for et optimalt resultat. Det kan eksempelvis være, at du har en højtryksrenser, der er for lille, hvilket mange modeller faktisk er. Det problem kan du dog heldigvis løse nemt og hurtigt ved at vende skumlansen på hovedet, imens du holder håndtaget inde. Det er således et hurtigt trick, der sikrer, at lansen får skabt flow, hvorefter den nemmere kan levere lækkert og tykt skum igen.

Jo større en højtryksrenser, desto bedre resultat

Størrelsen på højtryksrenseren har altså noget at sige, og her bør du blandt andet være opmærksom på, at skumlansen synes at virke bedre og mere optimalt jo større en højtryksrenser, der er tale om. I forbindelse hermed gælder det, at du kan blande et mildere forvaskeprodukt i flasken, jo bedre højtryksrenseren er. På den måde opnår du et bedre og tykkere skum samt et mindre produktforbrug, hvilket naturligvis er godt for miljøet.

Følger du de ovenstående råd, kan du slippe for at skulle skille skumlansen fra hinanden og derefter rense den fra tid til anden. I stedet behøver du altså blot være god til at vedligeholde den løbende, hvilket du kan gøre med disse simple tricks.