Barnevogn til bilen – det bør du overveje

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Det er en kæmpe omvæltning at blive forældre. Pludselig står man med en lille en på armen, der kræver, at man forholder sig til en masse nye ting i hverdagen – herunder en lang række praktiske omstændigheder som for eksempel, hvilken barnevogn man skal anskaffe sig. Der er mange baner, man skal tænke i, når den rette barnevogn skal vælges, og én af disse er, hvordan barnevognen passer til bilen. I dette indlæg sætter vi netop fokus på forholdet mellem barnevogn og bil og fremhæver nogle vigtige punkter, som du bør være opmærksom på i denne sammenhæng, så du bliver godt kørende – både hvad angår bil og barnevogn.

 

Barnevogn og bil – hvad kommer først?

Vi kender alle udtrykket om ”hønen og ægget” – hvad kom først? Det er umuligt at besvare, og vi har forskellige holdninger til det. Når du står og skal købe en ny barnevogn, kan du lidt på samme måde med fordel spørge dig selv, om det er bilen, der skal passe til barnevognen eller omvendt. Umiddelbart er det her anbefalelsesværdigt at vælge første løsning. Det kan let gå hen og blive en dyr investering, hvis du skal købe ny bil, fordi der simpelthen ikke er plads til barnevognen. Derfor er det altid et godt råd at tage bilen med sig, når man skal købe barnevognen. Dette giver mulighed for at afprøve, om barnevognen rent faktisk kan være i bilen, og at man let og hurtigt kan få barnevognen ud og ind.

 

Når bagenden er god…

I direkte forlængelse af ovenstående er det også meget vigtigt at tænke over din bils bagagerum. Det er af afgørende betydning, at der er plads til barnevognen i bilens bagagerum, så barnevognen ikke stikker ud og gør, at bilens bagklap ikke kan lukkes. Mange kender sikkert til, at man er nødsaget til at lægge bagsæderne ned i bilen for at få plads til barnevognen, hvilket både er tidskrævende og besværligt. Overvej derfor nøje, hvor stor barnevognen skal være – og lige så vigtigt i hvilken grad barnevognen kan klappes sammen. Jo lettere og mere kompakt, des mere simpelt. En lille barnevogn er dog ikke nødvendigvis løsningen, for hvis bagagerummet er for stort, kan barnevognen nemt komme til at ligge løst og flytte sig rundt, hvilket eksempelvis kan beskadige bagruden. Prøv forskellige barnevogne af i forhold til dit bagagerum, for når enden er god, er alting som bekendt godt. Læs mere om barnevogne i bilen hos Kombivogn.dk.

 

Barnevognen med på farten – og rejsen

Et af de tidspunkter, hvor det er særligt aktuelt at have en barnevogn, der passer til bilen, er når man skal ud at rejse. For mange børnefamilier kan det være en stor udfordring at få plads til alle tingene i bilen, og det gælder derfor ultimativt om at få pakket bilen fornuftigt, så man udnytter bagagerummets plads bedst muligt. Det er omstændeligt konstant at skulle afmontere hjul, stel osv., for at få bakset barnevognen ind bag i bilen. Her kan det være en fordel at købe sig en barnevogn, der er let at klappe sammen, og som ikke fylder alverden. Overvej i samme ombæring at investere i et stativ eller tagboks, der kan monteres uden på bilen som opbevaringsløsning. Det frigiver ekstra plads inde i bilen til andre ting, som du gerne vil have med. På denne måde kan du nemt have barnevognen med på farten – og rejsen.