3 gode tips til sommerens bilferie

Sommerferien nærmer sig, og inden længe er det tid at beslutte, hvad man skal bruge den til. Mange mennesker vil gerne rejse til udlandet, men et stigende antal danskere interesserer sig for klimaproblematikken og ønsker derfor ikke at flyve. Da kan bilferie være en mulighed, og her giver vi tre gode tips til denne type ferie.

Selvom I har en god bil med masser af lækkert udstyr, kan det alligevel være langt at køre til eksempelvis Sydfrankrig, og da kan det være en god idé at forberede sig inden afgang. Særligt hvis der er børn eller ældre med på turen, kan det være nyttigt at have forudset forskellige scenarier, der kan forekomme på en længere køretur.

Vores tre bedste tips til turen

Underholdning til pauserne

På en bilferie kører man i sagens natur ofte langt, og ude på de triste, tyske autobahns kan tiden føles lang. Ikke alle steder er der lige meget at se på, og da kan man få brug for adspredelse. Her kan man sørge for at have underholdning med til turen, og en af de ting man som passager kan foretage sig er at spille casino hos Mr Green.

Her kan man gå ombord i masser af spilleautomater eller man kan prøve kræfter med et af de klassiske bordspil som poker, blackjack eller måske roulette, hvis man føler sig i humør til det. Hvis du er vild med sportsbetting, kan du også dyrke denne passion, mens bilen suser afsted mod feriedestinationen.

På en køretur fra Danmark til Sydeuropa kan det blive til rigtigt mange spil, hvis man ikke er opmærksom på det, og det er ærgerligt at have spillet alle sine penge op, når man når frem til feriestedet. Spil derfor med omtanke, og stop mens legen er god.

Hør en god historie

Det ene udelukker ikke det andet, og en anden mulighed kan være at medbringe lydbøger på mobilen, som hele bilen kan lytte til og hygge sig med at høre sammen. Lydbøger har de senere år fået et stort comeback og er blevet utroligt populære. I bilen kan det være en idé, at man skiftes til at vælge en bog, så alle får noget at skulle have sagt i forhold til, hvad I skal høre. Der findes efterhånden en del lydbogsapps, og her kan I finde både krimier, drama, børnefortællinger og en lang række andre kategorier.

Der er stor konkurrence mellem lydbogsudbyderne, og alle vil de gerne tilbyde de nyeste bøger. Hos dem alle finder du et stort udvalg, og der er noget for alle. At få læst en god historie højt er en god måde at fordrive tiden på en længere køretur på, og her har man tiden til det, hvilket godt kan knibe derhjemme i en travl hverdag, men så kan man glæde sig til ferien, hvor man kan få hørt nogle bøger.

Overvej at tage en overnatning

Selvom om det koster lidt ekstra, kan det være værd at tage en overnatning undervejs frem for at køre hele turen i et stræk. Det kan være hårdt at køre hele natten, og næste dag er man ikke meget værd, hvis man ikke har fået sin nattesøvn. Overvej derfor at bestille et hotel undervejs, så I er sikre på at have en seng at sove i. Der er rift og pladserne på hotellerne langs motorvejene, og det er næsten ikke til at bære, hvis man trænger til at sove og alt er optaget.

Der er altså flere ting, man kan have i tankerne, når man har besluttet sig for at tage på bilferie, og med disse tips er der næsten garanti for en god tur, uanset om du kører i en ny eller en brugt bil.